(ca. 6 porties)
– saffraanrijst of witte rijst met saffraandraadjes
– 2 uien
– 1 rode paprika
– 1 kopje kippenbouillon
– gegrilde kippenboutjes/vleugeltjes
– 1 potje doperwten
– scheut witte wijn
– 1/2 bosje citroenmelisse of wat gemalen citroengras (sereh)
– olijfolie
– 3 tenen knoflook
– 1 groene paprika
– 2 ons chorizo en 1 ons fricandeau (beiden vleeswaar)
– gamba’s
– 1 potje mais
– 1/2 bosje verse basilicum
– peper en zout
bereidingstijd 1 uur
Voorbereiding: kook de rijst en bak/verwarm de kippenboutjes en gamba’s. Snijdt de uien en paprika fijn. Verwarm de olijfolie in de DUUV vuurketel boven het vuur en fruit daarin de ui en knoflook. Voeg peper en zout toe. Bak vervolgens de fijngesneden rode en groene paprika mee. Voeg de kippenbouillon toe en laat alles ongeveer 6 minuten smoren. Snijdt intussen de chorizo en fricandeau fijn. Voeg dit, samen met de kippenboutjes/vleugeltjes en gamba’s toe aan de ketel. Uitgelekte doperwten en mais toevoegen, zo ook de scheut wijn. Laat alles goed warm worden. Schep de gekookte rijst erdoor. Hang de ketel eventueel wat hoger boven het vuur, zodat de inhoud slechts zacht kookt. Hak intussen de basilicum en citroenmelisse fijn. Schep dit kort voor het opdienen door de paella. Buen apetito!