Heerlijke recepten

Duuv recepten

Chili con carne

(voor 6 ruime porties)

– 60 ml olie
– 1 kg rundergehakt
– 1 groene paprika
– 1 ui
– 2 runder bouillonblokjes
– 160 ml rode wijn
– 2 blikjes gepelde tomaten in stukjes
– verse knoflook
– 2 potten kidneybonen
– 1 blikje mais
– 1 1/2 tl paprikapoeder
– 2 1/2 tl chilipoeder

– 1 tl cayennepeper
– 2 1/2 tl gedroogde basilicum
– 1/2 tl gedroogde oregano
– 2 el peterselie (of verse kruiden)
– 1/2 tl zwarte peper
– 1 tl zout
– 12 druppels tabasco
– 1 blikje tomatenpuree of bruine bonen
– bloem of maizena
– water

Mosselen à la Duuv

(voor 4 pers.)

– 4 kg verse mosselen
– 400 gr soepgroente of verse groente (zoals prei, bloemkool, winterpeen, ui, bleekselderij)

– 250 ml zure room voor warme gerechten
– ca. 400 ml droge witte wijn

Boeuf bourguignon

(voor 6 pers.)

– olijfolie
– 3 uien
– 200 gr magere spekblokjes
– 1 grote winterpeen
– 1 kg aardappelen
– 1/2 l rode wijn
– zout
– gedroogde (of 2 verse takjes) oregano
– 8 jeneverbessen
– 1 el tomatenpuree
– 1 glaasje cognac

– 1 kg mager rundvlees
– 2 teentjes knoflook
– 250 gr champignons
– 300 gr sperziebonen
– 1 1/2 dl water
– 2 el bloem
– versgemalen peper
– 3 kruidnagels

Paella

(ca. 6 porties)

– saffraanrijst of witte rijst met saffraandraadjes
– 2 uien
– 1 rode paprika
– 1 kopje kippenbouillon
– gegrilde kippenboutjes/vleugeltjes
– 1 potje doperwten
– scheut witte wijn
– 1/2 bosje citroenmelisse of wat gemalen citroengras (sereh)

– olijfolie
– 3 tenen knoflook
– 1 groene paprika
– 2 ons chorizo en 1 ons fricandeau (beiden vleeswaar)
– gamba’s
– 1 potje mais
– 1/2 bosje verse basilicum
– peper en zout

Pompoencurry

(ca. 6 liter)

– 3 el olijfolie
– 4 teentjes knoflook (klein gesneden)
– 2 stengels bleekselderij (fijn gesneden)
– 1 tl kaneel poeder
– 2 tl curry poeder
– 200 gr rode linzen
– 4 vleestomaten (grof gesneden)
– 2 medium pompoenen met eetbare schil (in grove stukken, zaden verwijderd)
– een hand vol rijst
– sap van een halve citroen
– eventueel tabasco.

– 2 grote uien (klein gesneden)
– 1 el geraspte gember
– 2 tl kurkuma poeder
– 2 tl komijn poeder
– 1 laurierblad
– 400 gr kikkererwten
– 1 doosje kastanje champignons (in vieren gedeeld)
– 1 liter bouillon
– 2 el vers gehakte peterselie
– zout/peper

Pizzadeeg

– 1 1/2 dl handwarm water
– 250 gr bloem
– 1 tl zout

– 1/2 zakje instant gist (van dr. oetker)
– 2 tl suiker
– 4 el olijfolie

Pizzasaus

– 1 ui
– 1 el basterdsuiker
– 4 tenen knolflook
– 8 blaadjes basilicum
– 1 tl rosemarijn
– peper en zout naar smaak

– 1 tl tijm
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 tl oregano
– 2 el olijfolie
– 1 blikje tomatenpuree

Chili con carne

(voor 6 ruime porties)

– 60 ml olie
– 1 kg rundergehakt
– 1 groene paprika
– 1 ui
– 2 runder bouillonblokjes
– 160 ml rode wijn
– 2 blikjes gepelde tomaten in stukjes
– verse knoflook
– 2 potten kidneybonen
– 1 blikje mais
– 1 1/2 tl paprikapoeder
– 2 1/2 tl chilipoeder

– 1 tl cayennepeper
– 2 1/2 tl gedroogde basilicum
– 1/2 tl gedroogde oregano
– 2 el peterselie (of verse kruiden)
– 1/2 tl zwarte peper
– 1 tl zout
– 12 druppels tabasco
– 1 blikje tomatenpuree of bruine bonen
– bloem of maizena
– water

Mosselen à la Duuv

(voor 4 pers.)

– 4 kg verse mosselen
– 400 gr soepgroente of verse groente (zoals prei, bloemkool, winterpeen, ui, bleekselderij)

– 250 ml zure room voor warme gerechten
– ca. 400 ml droge witte wijn

Boeuf bourguignon

(voor 6 pers.)

– olijfolie
– 3 uien
– 200 gr magere spekblokjes
– 1 grote winterpeen
– 1 kg aardappelen
– 1/2 l rode wijn
– zout
– gedroogde (of 2 verse takjes) oregano
– 8 jeneverbessen
– 1 el tomatenpuree
– 1 glaasje cognac

– 1 kg mager rundvlees
– 2 teentjes knoflook
– 250 gr champignons
– 300 gr sperziebonen
– 1 1/2 dl water
– 2 el bloem
– versgemalen peper
– 3 kruidnagels

Paella

(ca. 6 porties)

– saffraanrijst of witte rijst met saffraandraadjes
– 2 uien
– 1 rode paprika
– 1 kopje kippenbouillon
– gegrilde kippenboutjes/vleugeltjes
– 1 potje doperwten
– scheut witte wijn
– 1/2 bosje citroenmelisse of wat gemalen citroengras (sereh)

– olijfolie
– 3 tenen knoflook
– 1 groene paprika
– 2 ons chorizo en 1 ons fricandeau (beiden vleeswaar)
– gamba’s
– 1 potje mais
– 1/2 bosje verse basilicum
– peper en zout

Pompoencurry

(ca. 6 liter)

– 3 el olijfolie
– 4 teentjes knoflook (klein gesneden)
– 2 stengels bleekselderij (fijn gesneden)
– 1 tl kaneel poeder
– 2 tl curry poeder
– 200 gr rode linzen
– 4 vleestomaten (grof gesneden)
– 2 medium pompoenen met eetbare schil (in grove stukken, zaden verwijderd)
– een hand vol rijst
– sap van een halve citroen
– eventueel tabasco.

– 2 grote uien (klein gesneden)
– 1 el geraspte gember
– 2 tl kurkuma poeder
– 2 tl komijn poeder
– 1 laurierblad
– 400 gr kikkererwten
– 1 doosje kastanje champignons (in vieren gedeeld)
– 1 liter bouillon
– 2 el vers gehakte peterselie
– zout/peper

Pizzadeeg

– 1 1/2 dl handwarm water
– 250 gr bloem
– 1 tl zout

– 1/2 zakje instant gist (van dr. oetker)
– 2 tl suiker
– 4 el olijfolie

Pizzasaus

– 1 ui
– 1 el basterdsuiker
– 4 tenen knolflook
– 8 blaadjes basilicum
– 1 tl rosemarijn
– peper en zout naar smaak

– 1 tl tijm
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 tl oregano
– 2 el olijfolie
– 1 blikje tomatenpuree

Menu