Mosselen à la Duuv

(voor 4 pers.)

– 4 kg verse mosselen
– 400 gr soepgroente of verse groente (zoals prei, bloemkool, winterpeen, ui, bleekselderij)

– 250 ml zure room voor warme gerechten
– ca. 400 ml droge witte wijn

bereidingstijd 20 minuten

Spoel de mosselen schoon in koud water, verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Doe de mosselen met aanhangend water in de DUUV vuurketel en voeg de groente en wijn toe. Hang de ketel boven het vuur. Roer de mosselen, groente en het vocht af en toe door en zorg dat de groente goed is verdeeld. Schuif de mosselen aan een kant van de vuurketel zodra het vocht de eerste keer opkomt. Voeg de room toe aan het hete vocht en los dit al roerend op. Schep daarna de inhoud van de ketel een paar keer goed rond. Laat het vocht nogmaals opkomen. Bepaal de hoeveelheid warmte door de ketel hoger of lager boven het vuur te hangen. De mosselen zijn klaar zodra ze geopend zijn (mosselen die gesloten blijven niet opeten). Lekker met brood en kruidenboter. En vergeet niet een goede fles droge witte wijn op tafel te zetten! Bon appetit.