Pompoencurry

(ca. 6 liter)

– 3 el olijfolie
– 4 teentjes knoflook (klein gesneden)
– 2 stengels bleekselderij (fijn gesneden)
– 1 tl kaneel poeder
– 2 tl curry poeder
– 200 gr rode linzen
– 4 vleestomaten (grof gesneden)
– 2 medium pompoenen met eetbare schil (in grove stukken, zaden verwijderd)
– een hand vol rijst
– sap van een halve citroen
– eventueel tabasco.

– 2 grote uien (klein gesneden)
– 1 el geraspte gember
– 2 tl kurkuma poeder
– 2 tl komijn poeder
– 1 laurierblad
– 400 gr kikkererwten
– 1 doosje kastanje champignons (in vieren gedeeld)
– 1 liter bouillon
– 2 el vers gehakte peterselie
– zout/peper

bereidingstijd 2 uur

Olie in de ketel verhitten. Ui toevoegen en bakken totdat deze goudbruin wordt. Voeg de knoflook, bleekselderij en gember toe. Voeg daarna de kruiden – kurkuma, kaneel, komijn, peper en zout, laurierblad en 1 tl curry poeder – toe. Laat dit even mee bakken in de ketel. Voeg dan de tomaat, linzen, kikkererwten, peterselie en rijst toe. Giet vervolgens de bouillon in de ketel en voeg de pompoen en kastanje champignons toe. Laat alles¬†rustig doorkoken. Als de pompoen zacht is, dan de 2e tl curry poeder toevoegen en de citroensap. Pittiger maken? Voeg aan het einde tabasco toe. Wij vinden de pompoencurry zelf het lekkerst als het lang heeft doorgeprutteld. Voor een ‘stevigere’ bite….eerder uitserveren!