Pizzasaus

– 1 ui
– 1 el basterdsuiker
– 4 tenen knolflook
– 8 blaadjes basilicum
– 1 tl rosemarijn
– peper en zout naar smaak

– 1 tl tijm
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 tl oregano
– 2 el olijfolie
– 1 blikje tomatenpuree

bereidingstijd 10 min

Verhit de olie in een kookpannetje. Voeg de suiker en de kleingesneden ui toe en fruit dit aan. Voeg daarna de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Pers de knolooktenen, snijd de basilicum fijn en voeg dit samen met de oregano en rosemarijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer totdat er een nagenoeg gladde massa ontstaat. Deze basissaus is heerlijk voor diverse soorten pizza toppings!

Tip; maak een grotere hoeveelheid en vries een gedeelte in.